• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

Snapdrop.net. Simpel en snel bestanden delen.

08 Jun 2021 Blog

‘’Sharing is caring’’. We delen bestanden op allerlei diverse platforms. Op de werkvloer wordt er vaak gemaild tussen werknemers. De mailtjes zijn geen probleem, maar de bijlage kan soms te groot zijn en dan is er wel een probleem. Er kan worden gekozen om de bestanden in een cloudservice te plaatsen en die koppeling te delen. Ook heb je vast gehoord van ‘zippen’: het comprimeren van bestanden zodat de grootte van het bestand kleiner wordt. Ook kan je gebruik maken van WeTransfer, maar persoonlijk vind ik dat niet makkelijk in gebruik voor op de werkvloer. Wat werkt wel gemakkelijk binnen kantoorruimte? Maak kennis met Snapdrop…

Snapdrop.net is een snelle en makkelijker manier om onderling bestanden te delen. Er is maar een voorwaarde: verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Hoe werkt Snapdrop?

Ongeachte wat voor device je gebruikt (Mac, Windows, iOS, Android etc..), het enige wat je hoeft te doen is dat jij en de persoon die de documenten hoort te ontvangen zich bevinden op snapdrop.net (let op zonder www.). Je hebt geen applicatie nodig. Wanneer je op de website bent creëert Snapdrop een tijdelijke naam voor jou. Ik kan bijvoorbeeld nu worden gevonden onder de naam: ‘’Tomato Warbler’’. Je naam verandert bij een nieuwe sessie en hier heb je geen invloed op. Dit betekent dat je geen account hoeft aan te maken om gebruik te maken van Snapdrop. Dus inloggen om gebruik te maken van een dienst is verleden tijd.

Op het moment dat je op de website bent, zie je heel overzichtelijk wie zich daar nog verder op bevinden. Iedereen heeft een unieke naam en dat zorgt ervoor dat je niet de bestanden naar een verkeerde persoon verstuurt. Daarnaast kan je ook met de persoon chatten. Verder zie je ook het type device en de browser. Het zijn enkel de personen die zich binnen hetzelfde netwerken bevinden als jij.

Vervolgens vraag je aan je college wat zijn naam is op de website en hoef je slechts op zijn naam te klikken en er verschijnt een pop-up met het verzoek om de bestanden te selecteren die je wil delen. Jouw taak zit erop.

De ontvanger krijgt een melding met de bestandsnaam en de vraag of hij het bestand wil weigeren of opslaan. De vraag van weigeren of opslaan wordt per bestand opnieuw gevraagd, wel kan je dat vinkje uitzetten. Dan zorg ervoor dat je alle bestanden in een keer download zonder dat je dit elke keer hoeft te bevestigen.

Fatih Unal Stagiaire

>Fatih UnalStagiaire

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!