• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

AVG? GDPR? Iedereen is er mee bezig……

02 May 2018 Blog

Op 25 mei 2018 is het zover, dan start de handhaving van de AVG, oftewel de Algemene Verordening Persoonsgegevens. StarApple hechtte al veel waarde aan het beschermen van de persoonlijke gegevens, maar met de “AVG” in de hand willen wij een stap verder gaan.

Misschien weet je niet wat de AVG inhoudt, maar StarApple is er nu al een paar maanden mee bezig. Deze nieuwe regelgeving vanuit de Europese Unie biedt onze kandidaten een betere bescherming over wat er wel en niet mag met hun persoonsgegevens. Op dit moment zijn wij bezig om de volgende belangrijkste rechten te waarborgen:

• Recht op inzage
• Recht op rectificatie en aanvulling
• Recht om persoonsgegevens over te dragen
• Recht om ‘vergeten’ te worden

Wij van StarApple zijn met de AVG in de hand alle bedrijfsprocessen opnieuw aan het bekijken. Niet alleen op recruitment vlak, maar ook op het vlak van HR en administratie. Kortom overal persoonsgegevens! Om onze nieuwe ambitie te realiseren is er een projectteam van 11 man samengesteld met ieder zijn eigen specialiteiten en afdeling.

Maar wat doen ze nu precies dan? Hoor ik jezelf afvragen. Om te beginnen worden alle lagen van onze organisatie voorzien van trainingen om de algehele kennis te vergroten en feedback te krijgen over onze nieuwe bedrijfsprocessen. Verder is StarApple bezig een portal te ontwikkelen, zodat onze kandidaten hun eigen gegevens kunnen inzien en deze kunnen wijzigen of verwijderen.

Dit is nog het topje van de ijsberg van alles wat wij voor 25 mei 2018 realiseren. In de tussentijd houden wij je zeker op de hoogte. Zit je met vragen? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Sam Wubben Juridisch specialist

>Sam WubbenJuridisch specialist

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!