• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

Waarom is StarApple anders?

21 Jun 2017 Blog

De laatste vijf jaar zijn werving en selectiebureaus uit de grond gestampt. Sommige partijen doen het heel goed en groeien heel erg snel zoals bijvoorbeeld Maandag en Young Capital. Elke organisatie heeft een andere visie, missie en ook de werkwijze kan verschillen van elkaar. Zo ook bij StarApple, wij proberen ons op verschillende manieren te onderscheiden binnen de IT markt. Hoe doen wij dat?

1. Focus
Wij hebben een specifieke focus binnen onze markt. Iedere consultant binnen StarApple heeft een eigen markt en een eigen regio. Dit is ontzettend belangrijk om onze klanten op de juiste manier te kunnen ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe collega. Om een voorbeeld te noemen. Onze collega Pacco Amman werkt al bijna drie jaar bij StarApple en is hierin verantwoordelijk voor de invulling van .Net developers in de regio van Amsterdam. Hij weet precies welke organisaties op zoek zijn naar een nieuwe collega in de .Net branche. Hij weet het wanneer een kandidaat van bedrijf A naar bedrijf B verhuisd en weet ook precies wanneer een kandidaat op zoek gaat naar een nieuwe baan. Je hebt als recruitment consultant bij StarApple je eigen winkel en het is jouw verantwoordelijkheid om deze winkel draaiende te houden.

2. Werkwijze
De werkwijze die wij hanteren bij StarApple is vrijwel uniek te noemen. De manier hoe wij onze klanten benaderen, de manier hoe wij kandidaten benaderen en hoe wij een proces begeleiden. We spreken vooraf altijd het gehele proces met de klant door en vragen ook naar wat de klant prettig vindt tijdens een samenwerking. Wilt de klant bijvoorbeeld alleen contact via de email of kan je de klant alleen maar bellen na 17:00 uur? Dit zijn misschien pietluttige voorbeelden, maar het kan een samenwerking maken of breken.
Ook met kandidaten maken wij afspraken, wanneer kunnen we ze bereiken, hoe kunnen wij ze bereiken en daarbij leggen we uiteraard het voordeel uit van snel handelen voor hen. De IT branche is een snelle branche en daarin hebben wij ook een adviserende rol.
Daarnaast werken wij ook op basis van ‘no cure, no pay’ waardoor de zoektocht geheel vrijblijvend is voor onze klanten totdat ze een kandidaat aannemen.

3. Developers in dienst
Iedere consultant binnen StarApple heeft een andere achtergrond, zo komen er jongens uit de hotelbranche, vrouwen uit de winkelverkoop en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het mooie is dat bijna niemand ervaring had met recruitment voor ze bij StarApple kwamen werken. Wie wel ervaring hebben in hetzelfde vakgebied zijn onze developers. Wij hebben momenteel zes IT Specialisten in de vorm van programmeurs, front-end en back-end developers. Zij houden zich bezig met onze website, met Riddles (hier kom ik in punt 4 op terug), zij kunnen verschillende codes van kandidaten testen waardoor we een goede indicatie van het niveau van onze kandidaten kunnen verkopen aan onze klanten. Soms zegt iemand dat hij junior is qua werkervaring, maar heeft hij door te programmeren in zijn vrije tijd een erg goede kennis en dus een goede code. Dit kunnen we dan verkopen aan de klant waardoor we voor deze kandidaat meer kunnen betekenen. En onze klant weet wat ze binnenhalen.

4. Riddles
Wat is Riddles precies? Laat ik beginnen met het uitleggen van deze fantastische uitvinding. Riddles is een platform waar meerdere spellen gespeeld kunnen worden zoals bijvoorbeeld poker, vier op een rij en boter kaas en eieren. Elke programmeur kan hieraan meedoen in elke programmeertaal die hij of zij maar wilt. De bedoeling is dat jij een bot programmeert die het opneemt tegen andere bots van andere programmeurs. Zo kan je op een zeer leuke en competitieve manier tegen elkaar spelen. Dit is super interessant voor programmeurs want wij bieden ze een platform waar ze andere programmeurs ontmoeten, waar ze hun eigen skills kunnen verbeteren en daarbij is het voor bedrijven ook nog eens heel erg interessant. Zo gebruikt bijvoorbeeld de Universiteit van Boekarest deze manier van spelen als onderdeel van een examen om te kunnen testen hoe goed hun studenten kunnen ontwikkelen.
StarApple staat in contact met deze programmeurs, we gaan niet elke programmeur die meedoet aan deze competities via Riddles direct benaderen om een nieuwe baan te zoeken. Maar we kunnen op deze manier wel in contact komen met een groot aantal programmeurs, misschien kent één van de deelnemers iemand die op zoek is naar een nieuwe baan in de IT of is de programmeur zelf wel op zoek naar een nieuwe baan en wilt hij of zij dat uitbesteden aan een werving en selectiebureau. Dan staan wij natuurlijk wel paraat!
Nu gebruiken ook grote internationale bedrijven als Booking.com en Adyen Riddles als tool voor hun programmeurs. Zij hebben een op maat gemaakt spel laten ontwikkelen door de ontwikkelaars van Riddles zodat hun programmeurs tegen elkaar kunnen spelen in de pauze of na werktijd. Op deze manier willen zij een betere sfeer creëren en willen zij het niveau van het ontwikkelen omhoog krijgen.

Mocht je nog meer willen weten over wie we zijn, wat onze werkwijze is en waarom wij als werving en selectiebureau uniek zijn in de IT markt? Neem dan altijd eens vrijblijvend contact met mij op middels de onderstaande gegevens. Wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie in onze Las Vegas vergaderruimte.

>

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!