• Persoonlijke begeleiding
  • Elke week nieuwe vacatures
  • Sollicitatie tips & tricks

Vind je persoonlijke jobcoach

Je wordt gematched met een jobcoach...

Vind je persoonlijke jobcoach

Menu
Events & Blog

De eerste blog.

21 Jun 2017 Blog

In de eerste StarApple blog wil ik iedereen meenemen naar de geschiedenis van één van de grootste werving en selectie bureaus op het gebied van IT en Online Marketing van Nederland. StarApple is gevestigd in Den Haag aan de Fluitschiplaan. Bij StarApple zijn wij al negen jaar lang aan het groeien, we zijn ooit begonnen met vier consultants die zich richten op IT Specialisten. We zijn nu vijf panden verder en inmiddels met meer dan zestig personeelsleden. Ons huidige pand bestaat uit twee verdiepingen en is een zeer modern pand te noemen! We hebben alleen maar open werkruimtes en ook onze directie zit tussen de consultants in.

Negen jaar geleden waren de eerste drie consultants, dit zijn nu onze directeuren, gericht op de IT specialisten. Zij richtten zich specifiek op kandidaten die zich bevonden op de JAVA, .Net en PHP markt. Van daaruit zijn wij groot geworden, binnen StarApple krijgt elke nieuwe werknemer een discipline en een regio toegewezen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor alle Online Marketing functies in regio Noord-Holland. Op het moment dat één van mijn business partners op zoek is naar een Software Tester of een Netwerkbeheer of een programmeur dan zal ik hen altijd doorverwijzen naar de collega die daar verantwoordelijk is. Puur omdat zij zich 24 uur per dag en 7 dagen in de week zich bezig houden met hun discipline en ik mij alleen focus op alle Online Marketing functies.
Nu in 2017 hebben wij allerlei disciplines en bemiddelen wij allerlei soorten IT Specialisten: .Net Developers, PHP programmeurs, UX/UI Designers, Front End ontwikkelaars, Java / Mobile ontwikkelaars, Infrastructuur / Netwerkbeheerders, IT Sales consultants, Testing Specialisten, Business Intelligence / DBA Specialisten en Online Marketeers.

Op elke discipline zitten minimaal twee recruitment consultants die zich beiden richten op één of meerdere regio’s. Het meest ideale plaatje hebben wij bijvoorbeeld bij de afdeling Java / Mobile developers waar momenteel vier collega’s verantwoordelijk zijn voor het invullen van openstaande vacatures van onze klanten. Eén collega richt zich op Noord-Holland, een ander op Noord-Brabant, weer een ander op Zuid-Holland en de laatste richt zich op Utrecht (en Gelderland). Hierboven staat een manager die al meer dan vijf jaar bij StarApple werkt en deze markt erg goed kent vanuit zijn eigen ervaringen. Hierdoor worden onze business partners in elke regio voorzien van goede kandidaten en worden ook nieuwe klanten door hen binnengehaald.
Want dat is recruitment volgens ons. Elke Recruitment Consultant binnen StarApple is verantwoordelijk voor het 360 recruitment. Je haalt zelf je klanten binnen, je zoekt zelf de kandidaten, je maakt zelf de match, je begeleidt zelf het gehele sollicitatieproces, je doet zelf de onderhandelingen voor een contract en je bent zelf verantwoordelijk voor de nazorg nadat de kandidaat gestart is.

Uiteraard krijg je hier alle hulpmiddelen bij die nodig zijn, maar het is jouw winkel, jouw kindje. Als jij die niet verzorgt gebeurd er niets en zullen de bestaande klanten dus geen kandidaten ontvangen en zullen de werkzoekende kandidaten geen nieuwe baan zoeken.

De reden dat wij beginnen met het schrijven van blogs op onze website is, omdat wij een kijkje willen geven in onze keuken. Daarnaast gaan we ook op het gebied van Online Marketing groeien en maken we professionaliseringsslag. Vanaf augustus hebben we een collega die zich gaat richten op het beheren en optimaliseren van onze Online Marketing en Social Media kanalen.

Mocht jij een keer iets willen weten over onze bedrijfsvoering of onze werkwijze. Laat het dan weten aan mij dan kan ik hier eens dieper op ingaan tijdens een blog.

Bedankt voor het lezen van deze blog, mocht je feedback hebben voor mij, opbouwende kritiek of een complimentje dan zie ik die graag tegemoet!

>

Ik stuur je graag de nieuwste vacatures voor jouw technologie
Recruiter

Meld je aan voor de jobmail

Bedankt!

Zodra ik een nieuwe vacature heb ben jij de eerste die het hoort!