Op 10 november 2022 is de samenwerking tussen StarApple en HeadFirst Group een feit geworden. Met deze stap verrijken we onze human touch services met de high tech oplossingen van HeadFirst Group. Via de groep werken dagelijks meer dan twintigduizend professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa. HeadFirst Group wordt de stuwende kracht achter StarApple om onze groeiambities waar te maken. We krijgen toegang tot het platform van HeadFirst Group, wat ons netwerk aan IT-professionals sterk vergroot.

Alexander Kooi, managing director bij StarApple: “Talent laten groeien, dat is onze missie. Elke dag zoeken wij nieuw talent. Mensen die wij helpen het beste uit zichzelf te halen. Wij worden blij als we talent en organisaties kunnen helpen groeien. Dat is wie wij zijn, dat zit in ons DNA. Wij zijn verheugd met de samenwerking met HeadFirst Group. Zij worden de stuwende kracht achter StarApple. Deze mooie stap gaat ervoor zorgen dat StarApple in de komende jaren de grote ambities als succesvolle IT arbeidsbemiddelaar gaat waarmaken.”

StarApple blijft zelfstandig
StarApple wordt een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, waarmee wij onze eigen identiteit behouden. Het team blijft werken vanuit het bestaande kantoor in Voorburg en het huidige management blijft de organisatie leiden in haar groeistrategie naar de toekomst.

Natuurlijk blijven we de betrouwbare partner zoals je die kent, maar nu met een versterkte marktpositie. Dat opent nieuwe deuren, voor ons, onze opdrachtgevers én professionals.

Talent laten groeien doen we door professionals uit ons netwerk met zorg te verbinden aan opdrachten, waarbij professionals niet enkel doen wat ze eerder bij andere opdrachtgevers gedaan hebben, maar ook uitgedaagd worden een stap te maken in hun ontwikkeling. Met de samenwerking met HeadFirst Group kunnen we dit op nog grotere schaal gaan doen.

Zijn er nog vragen over bovenstaand bericht? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord! Meer informatie over het samenwerking van StarApple en HeadFirst Group, lees je in het persbericht.

404: Pagina niet gevonden.

Begin dit jaar heeft StarApple de SNA certificering gekregen, doordat wij aan de eisen van de NEN 4400-1 voldoen. NEN 4400 is een nationale norm waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij hun financiële zaken goed geregeld hebben (bonafide). Het doel van het NEN 4400 certificaat is om het risico voor opdrachtgevers op boetes van de Belastingdienst te beperken. Dit keurmerk is een eis om erkend referent te worden. Klik hier voor het openbaar register waarin alle gecertificeerde ondernemingen zijn opgenomen.

Vanaf 18 mei 2022 is StarApple Interim erkend referent. Dit betekent dat wij migranten buiten de EU/EER of Zwitserland aan mogen nemen en voor deze migranten een werk- en verblijfsvergunning via een versnelde toelatingsprocedure kunnen aanvragen. Richtlijn (EU) 2016/801 bepaalt dat StarApple door de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) erkend moet zijn als referent en te zijn opgenomen in het register. Klik hier voor het openbaar register waarin alle erkend referenten zijn opgenomen. Met deze verblijfsvergunning mag de migrant zonder tewerkstellingsvergunning (twv) werken. Op de achterkant van het verblijfsdocument staat ‘arbeid vrij toegestaan.

Wanneer een organisatie door de IND wordt erkend als referent, dan wordt deze organisatie aangemerkt als een betrouwbare partner van de IND. Deze status brengt meerdere voordelen met zich mee:

– Er wordt een streeftermijn gehanteerd van 2 weken om op een aanvraag te beslissen, dit is aanzienlijk sneller dan de wettelijke termijn van 90 dagen;
– De erkend referent heeft toegang tot het online Portaal Zakelijk van de IND waarin alle aanvragen kunnen worden ingediend en de voortgang kan worden bijgehouden;
– Er hoeven minder bewijsstukken te worden aangeleverd bij het indienen van de aanvraag – een eigen verklaring volstaat over het algemeen;
– De erkend referent heeft veelal een vast aanspreekpunt binnen de IND.

Deze voordelen gelden niet alleen voor de aanvraag van kennismigranten, maar ook voor andere verblijfsdoelen. Ook wordt voor meereizende gezinsleden van de migranten een streeftermijn van 2 weken gehanteerd. Heeft de migrant nareizende gezinsleden, dan geldt wel de wettelijke termijn van 90 dagen.

Aandachtspunten

Naast de voordelen van de status als erkend referent, zijn er ook een aantal aandachtspunten waar deze rekening mee dient te houden. De meest bekende zijn de zogenaamde MoMi (Wet Modern Migratiebeleid) plichten:

– Administratieplicht;
– Informatieplicht; en
– Zorgplicht.

Kort samengevat houdt dit in dat StarApple alle relevante documenten van de migrant in het personeelsdossier dient te bewaren, de IND moet informeren wanneer er sprake is van een wijziging én moet zorgdragen voor een zorgvuldige werving- en selectie van de vreemdeling.

Omdat StarApple nu als betrouwbaar partner van de IND wordt beschouwd, is een eigen verklaring vaak voldoende om een verblijfsvergunning voor de beoogde migrant te ontvangen. Dit betekent ook dat de IND geen grondige toets uitvoert om te controleren of de migrant daadwerkelijk aan alle voorwaarden voor het betreffende verblijfsdoel voldoet. Deze verantwoordelijkheid is immers bij StarApple neergelegd als betrouwbaar partner van de IND. De IND controleert achteraf op de plichten van de erkend referent, al dan niet in samenwerking met de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Wanneer StarApple zijn MoMi-plichten niet nakomt, kan de IND een boete opleggen van ten hoogste € 3.000,00 per overtreding per migrant. De IND kan– afhankelijk van de ernst van de overtreding en de verblijfsrechtelijke gevolgen van de overtreding – besluiten direct een boete op te leggen, zonder eerst te waarschuwen.

Mocht je hier meer over willen weten, neem dan even contact op met Eva Nederhof. Zij helpt je graag verder!

404: Pagina niet gevonden.

StarApple is organising a hackathon on October 28 to celebrate the launch of its newest programming competition on Riddles.io. Do you want to be one of the first to go hands on with the new game and win a nice prize to boot? Register now.

This event is organized for developers of all ages and competence levels who want to participate in our yet to be released game.

Goal

The goal for this hackathon is to write the best bot you can for our new game. During the day you will get time to write the bot. At the end of the day the bots will challenge each other in the tournament. The winner goes home with the prize.

Prize

To be announced. Subscribe to the Riddles.io twitter or facebook page for updates!

Schedule

10:00 – 10.30:
Welcome
10.30 – 10:45:
Game unveiling
10:45
Start hackathon
14:00 – 14:30
Lunch break
18:00
Start tournament
18:00 – 19:00
Dinner
19:00
Announcement winner

The competition will continue

This event is the launching party for the online competition. The online competition will run on Riddles.io for four months from the moment the winner of the hackathon is announced. The online competiiton will have it’s own finals and prizes.

FAQ

Can I participate as a team?

You can participate in the hackathon as an individual or as a team. If you’re participating as a team, each team member needs to have a ticket.

Do I need to bring anything?

Bring your own computer, we’ll make sure there’s a LAN connection, WiFi, food and drinks for everyone

About food and drinks

We’ll provide food and drinks for the day, lunch and dinner will be made available. If you have any allergies please send an email to [email protected].

Not sure if writing an AI is something for you?

Check out the one of the competitions at https://www.riddles.io/competitions. The how to play page will help you get started.

Should you have any questions, you can send a mail to [email protected]

Click on the link below to register for a great experience, a fun day and an awesome prize!

https://www.eventbrite.com/e/starapple-hackathon-tickets-38269838116

404: Pagina niet gevonden.

Het is vrijdag 1 september en ik mag mij samen met een aantal collega’s melden in Den Haag. In het gebouw aan het Malieveld, de Rode Olifant, gaan we vandaag een nieuwe stap maken in onze carrière. We gaan vandaag beginnen met trainingen om uiteindelijk in januari 2018 teamleider te zijn.

Samen met mijn collega’s beginnen we de dag om 09:00 uur samen met de twee trainsters van Kaap 11. Vooraf hebben we een aantal vragen (CAPS test) moeten invullen om te zien waar onze leiderschapsstijl het meest naar neigt. Ook hebben we een presentatie moeten voorbereiden waarin we onze visie geven op StarApple, hoe wij gaan bijdragen aan een succesvol team en wie ons voorbeeld is als we denken aan een leider.

Samen met mijn collega Pacco rijden wij van Amsterdam naar Den Haag. We arriveren keurig op tijd zodat we direct kunnen beginnen, de anderen zijn er ook al. We begonnen de dag, voor ons verrassend, met een heerlijk ontbijtje. We eten een croissantje en we drinken een verse jus d’orange. De sfeer is goed, we kennen elkaar door en door maar vinden het ergens toch spannend omdat wij denken en vinden dat we ons gaan ontwikkelen door deze training. We weten wat het doel is.

De presentaties beginnen, ik heb een powerpoint presentatie gemaakt omdat mij dit houvast geeft en ik het leuk vind om met afbeeldingen te werken. Soms zegt een afbeelding meer dan 1.000 woorden zeggen ze weleens en ik kan door foto’s in mijn presentatie te gebruiken mijn publiek goed boeien! Een collega verteld heel strak en heel professioneel hoe hij recruitment voor zich ziet, hoe hij een succesvol team wilt samenstellen en hoe hij als leider dit team gaat leiden. Ik luister en het valt mij op dat hij echt heel professioneel verteld en heel duidelijk een super voorbereiding heeft gehad.

Als ik, na een kleine onderbreking van een kop koffie, aan de beurt ben, heb ik er zin in. Ik zal eerlijk zeggen dat ik twijfelde over mijn voorbeeld leider. Ik dacht aan Giovanni van Bronckhorst als aanvoerder van het Nederlands Elftal, ik dacht aan Barack Obama, aan Nelson Mandela maar ik koos voor iemand die dichter bij mij staat. Mijn vader. Hij runt al jaren succesvol een snackbar, hij heeft ongeveer 10 jaar hetzelfde personeel gehad (voornamelijk mijn vrienden) en weet dat niet iedereen hetzelfde is en dat dus niet iedereen op dezelfde manier te coach of te leiden is. Hij weet precies wanneer iemand een schouderklopje of een schop onder z’n kont nodig heeft. Daarbij blijft hij altijd zichzelf. Vrolijk, bescheiden, normaal en geïnteresseerd in anderen. Daarom zie ik hem als voorbeeld.

Ik vertel wat ik ga bijdragen en wat mijn doelen zijn. Een van mijn doelstellingen is dat ik minimaal vier man in mijn team wil hebben op 1 januari 2018. Nu zijn we met z’n drieën maar er moet nog wel iemand bij. Mocht je interesse hebben in een nieuwe baan als Recruitment Consultant, neem dan contact met mij op!

Tijdens de lunchpauze krijgen we heerlijke broodjes, een lekkere soep en ook de koffie smaakt naar meer. We spreken op een informele manier met onze trainsters en zij geven ons complimenten voor onze openheid. Ze vinden het goed dat we elkaar feedback durven geven, ook als dit opbouwend of kritisch is. En ook de manier hoe wij hiermee omgaan vinden ze echt goed! Dat is weleens anders horen we.

Na de pauze gaan we verder met onze kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Ook hierin zijn we open, krijgen we feedback en uitleg waarom iets is zoals het is. Mijn kernkwaliteit is dat ik sociaal ben en daar zitten hele interessante gevolgen aan vast. Hier ga ik uiteraard aan werken, maar ik vind het erg prettig dat ik mij bewust wordt gemaakt voor mijn daden.

Na een laatste koffiepauze zien we nog een stukje van de Gladiator (voor de echte fans onder ons: het stukje van de strijd om Germania) met Russel Crowe. Hierin laten de trainsters zien hoe iemand als leider gezien wordt. Wat doet iemand, wat zegt iemand, hoe motiveer je iemand enzovoorts. Super interssant om eens op een andere manier naar deze film te kijken. Hierna discussiëren we natuurlijk over het aannemen van een bepaalde houding als leider zijnde en dit kunnen we denk ik nog uren volhouden.

Ook als Pacco en ik weer samen naar huis rijden hebben we het ook alleen maar over de training. Wat we geleerd hebben, hoe de sfeer was (heel fijn), dat we nu al zin hebben in de volgende training en wat we nu meteen toe kunnen passen op onze huidige teams. Hierbij wil ik dan ook onze directie en de trainsters van Kaap 11 (Marjolein en Laura) bedanken voor de leuke en leerzame training waardoor wij ons weer verder kunnen ontwikkelen als mens en als leider.

 

404: Pagina niet gevonden.

Sinds twee maanden hebben wij een nieuw project opgestart bij StarApple: NPS scores. Dit is een manier van ons om klanten en kandidaten ons te laten beoordelen. Ik neem je graag mee in een uitleg over deze scores en hoe wij dit willen gebruiken om onze eigen diensten te verbeteren.

Laten we beginnen met het uitleggen wat een NPS score is. NPS staat voor Net Promoter Score en dit is een belangrijke KPI voor klanttevredenheid en klantloyaliteit. Het is voor ons een manier om te meten hoe tevreden onze klanten en kandidaten zijn met onze dienstverlening. Hoe hoger deze score is, hoe meer tevreden de klanten en kandidaten zijn.

Wanneer we een kandidaat of klant telefonisch spreken geven we aan dat we na afloop van het gesprek een email sturen met een korte vragenlijst waarin zij kunnen aangeven hoe tevreden zij zijn met onze dienstverlening. In deze email stellen wij een aantal vragen alvorens de enquête van start gaat. We vragen hoe het gesprek ging, wat er goed aan was en wat er beter kan.

Dit is een korte inleiding voor de vragenlijst. En geloof mij, dit is echt geen vragenlijst van een uur! We proberen door middel van het stellen van een aantal korte vragen niet al te veel tijd van iemand te vragen, maar wel een helder beeld te krijgen van hoe hij of zij over ons denkt. Zodat we ons kunnen verbeteren.

De eerste vraag in onze lijst is: hoe beoordeel je het kennismakingsgesprek met StarApple als het gaat om: het bedrijf. Het gaat hier om de algemene indruk van het bedrijf. Dus als jij al meer weet van ons en positieve verhalen hebt gehoord over StarApple of de consultant heeft jou echt goed uitgelegd wie wij zijn en wat we doen, dan zal je hier een hoge score geven. Hier kan je dan een aantal keuzes maken variërend tussen uitstekend en slecht.

De tweede vraag is hoe beoordeel je het kennismakingsgesprek met StarApple als het gaat om: de consultant. Bij deze vraag gaat het om de vriendelijkheid van de consultant die je gesproken hebt. Ook hierbij kan je aangeven of je dat tussen uitstekend en slecht ligt.

De derde vraag is hoe beoordeel je het kennismakingsgesprek met StarApple als het gaat om: de consultant. Hier wordt specifiek gevraagd naar hoe jij vond dat de desbetreffende consultant met jou meedacht. Heeft degene die je gesproken hebt, goed naar je geluisterd, je goed geadviseerd en hoe denk jij hierover? Ook hierbij kan je dezelfde antwoorden invullen: uitstekend, zeer goed, goed, redelijk/matig, slecht of niet van toepassing.

De laatste vraag over de vacature is over de consultant. Wat vind je van de uitleg van de consultant over de werkwijze van StarApple. En deze vraag kan je ook beantwoorden met dezelfde antwoorden als eerder genoemd.

De laatste vraag is vooral een open vraag. Hier kan je een suggestie, opmerking, vraag of klacht aan StarApple richten. Ook kan je kiezen of je wilt dat iemand van StarApple contact met je opneemt of niet.

Momenteel gaat het erg goed en hebben we een mooie score! We staan momenteel op een gemiddelde van 8,7 met alle consultants binnen StarApple. Dus dat is een mooie voldoende, die kreeg ik maar zelden op school…

Mocht jij meer willen weten over deze scores? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

404: Pagina niet gevonden.

We hebben een nieuwe collega mogen begroeten deze week! Op 1 augustus is Eva Izeboud gestart op de .Net afdeling. Zij zal onder begeleiding van Elise van Ingen, Pacco Ammann en Justin van Holy haar vleugels uitslaan binnen de recruitment branche, alhoewel ze hier wel al wat ervaring mee had.

Eva, welkom bij StarApple! Wij kennen elkaar wel. We hebben bij elkaar op de middelbare school gezeten en later nog samen gewerkt bij Teleperformance in Zoetermeer. Maar kan jij jezelf voorstellen aan onze lezers?

Hi Charlie, dank je wel! Natuurlijk kan dat. Ik ben dus Eva, in september word ik 26 en ik woon samen met mijn vriend Matthew en kat Bayley in Zoetermeer. Ik woon midden in het centrum en zit overal lekker dichtbij.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend/vriend(inn)en, zoals uit eten gaan of terrasjes pakken. Ook ben ik dol op koken en reizen, het liefst naar de zon of een leuke stedentrip. Verder heb ik een studie in de HR richting gedaan en na hier een paar jaar ervaring te hebben opgedaan, ben ik het Recruitment vak in gestapt. En hier zit ik dan!

Ik vind het echt leuk dat je bij ons komt werken, wat ga je precies doen bij StarApple?

Dank je, ik heb er zelf ook ontzettend veel zin in! Ik ga aan de slag als Recruitment Consultant voor de .NET markt in de regio’s Noord-Brabant en Limburg. De komende tijd ga ik mij vooral bezighouden met uitbreiden van ons klantenbestand! In de tussentijd wil ik mij zoveel mogelijk verdiepen in de markt en de materie. Het is gewoon heel technisch en mijn doel is toch om zoveel mogelijk te weten te komen van de .NET discipline. Des te beter kan ik inschatten hoe goed de kandidaat en het bedrijf met elkaar matchen, want aan beide kanten het “perfect match” gevoel creëren – dat is natuurlijk het einddoel!

Leuk om te lezen dat jij er ook zin in hebt! Je hebt natuurlijk al ervaring in het recruitment vak. Wat ga je meenemen van je vorige functie en kan je gebruiken bij ons?

Natuurlijk is het heel handig dat je telefonische screenings al gewend bent om te doen, dus daarin ben je wat minder ‘verlegen’ dan wanneer je dat voor het eerst moet doen. Verder is het ook fijn dat ik gewend ben om CV’s en profielen van kandidaten op te stellen, te schakelen met de klanten en LinkedIn actief te gebruiken. Ook het schrijven van vacature teksten vind ik erg leuk, hoe meer ruimte voor creativiteit, hoe beter!

Dat is zeker waar, je hebt misschien wel een voorsprong op anderen die bij ons komen werken die nog geen ervaring hebben. Je bent klaar voor deze uitdaging, maar wat hoop je te leren bij StarApple?

Een hóóp! Ik zou niet eens weten waar te beginnen. Het is voor het eerst dat ik mij zowel aan de klant kant bevind als aan de kandidaat kant, dus hierin is het natuurlijk de kunst om voor beide partijen even duidelijk en toegankelijk te zijn. Daar komt bij dat ik wel wat verstand heb van applicatiebeheer, maar er komt een heleboel kijken bij .NET en er zijn zo veel vertakkingen op dit platform. Ik hoop over een tijd de termen onder de knie te hebben, evenals de gesprekstechnieken die mijn collega’s gebruiken. Als laatste natuurlijk het opbouwen van een top database met leuke jobs, goede klanten en geschikte kandidaten – dat is waar ik uiteindelijk naartoe wil.

Dat is de juiste instelling! Hoe vind je het team waarin je terecht bent gekomen? Alleen maar mannelijke recruiters en een vrouw als teamleider..

Haha, heel erg leuk juist! Ik heb tot nu toe eigenlijk altijd in vrouwenteams gewerkt, dus ik vind de afwisseling juist leuk. Daar komt bij dat er ontzettend veel senioriteit in mijn team zit, er zitten echt een paar onwijze toppers waar ik heel veel van kan gaan leren.

Dat weet ik wel zeker! Wil je nog wat kwijt aan onze volgers?

Niet echt eigenlijk, heb jij tips? Misschien dat als ze me willen benaderen op LinkedIn voor werk ofzo dat ze me een connectieverzoek kunnen sturen?

Ja, deze blog komt natuurlijk op onze website en zal ik delen met mijn connecties op LinkedIn. Dus iedereen die op zoek is naar een baan of een collega in de .Net branche moet jou benaderen!

Eef, bedankt voor je tijd en het interview. Ik wens je heel veel succes de komende periode en mochten er vragen zijn laat het je directe collega’s weten en als zij er niet uitkomen mag je altijd even naar de overkant lopen om mij de vragen te stellen en dan krijg je natuurlijk wel een antwoord..

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan binnen de IT branche? Of zoek jij een nieuwe collega en kan je deze maar niet vinden? Laat het ons weten, we komen graag met jou in contact en wellicht kunnen we elkaar op korte termijn helpen! O ja, ook als je de nieuwe collega van Eva wilt worden, wij staan altijd open voor open sollicitaties en drinken graag een kop koffie met jou in ons kantoor.

404: Pagina niet gevonden.

Te laat komen.

Te laat komen, iedereen komt wel eens te laat. Je staat weleens onverwachts in de file, als er een ongeluk gebeurd is waar je niets aan kunt doen, je vergeet weleens je wekker te zetten waardoor je om 08:00 uur of later wakker schiet en je weet dat je nooit meer op tijd gaat komen en je hebt weleens een lekke fietsband waardoor je de trein mist of de trein rijdt sowieso niet (als er blaadjes op de weg liggen, het sneeuwt, regent of als het te warm is) als jij wel op tijd bij het station bent.

Te laat komen, het overkomt iedereen weleens. In de bijna drie jaar tijd dat ik bij StarApple werk, ben ik in totaal vijf keer te laat gekomen en dat terwijl ik het laatste jaar ook nog eens moet reizen van Amsterdam naar Den Haag (mag ik nu een compliment?). Ik kom niet graag te laat, ik wil graag rond kwart voor acht op kantoor zijn om mijn mails van de dag ervoor snel te scannen en een bakje yoghurt te eten. Sommige collega’s, ik zal jullie niet bij naam noemen, komen te laat terwijl ze op vijftien minuten van StarApple wonen en nogmaals ik veroordeel niemand, want je kan gewoon eens te laat komen zonder dat je hier iets aan kan doen.

Maar wat doen wij als StarApple zijnde hieraan, hoe zorgen wij ervoor dat collega’s niet zo vaak te laat komen? We hebben een te laat pot in het leven geroepen. Iedere keer als je tijd laat komt, betaal je tien euro. Dit vinden wij een schappelijk bedrag. We sparen al het geld op en aan het einde van het jaar gaan we hier iets leuks van doen, maar we spenderen niet het gehele bedrag aan een leuk uitje of een flipperkast (ja, echt we hebben een flipperkast beneden staan van ons te laat geld). Maar de helft van dit geld gaat naar een goed doel. Zo hebben we dit jaar een mooi bedrag gedoneerd aan tienermoeders die uit huis geplaatst waren. Hiermee proberen wij iets terug te doen voor de maatschappij. Deze tienermoeders kunnen het geld veel beter gebruiken dan wij, iedereen stemt er elk jaar mee in om dit geld te doneren.

Dus laten we hopen dat de rest van dit jaar nog veel collega’s te laat komen zodat wij een mooi bedrag aan een goed doel kunnen doneren.

Waar ik weleens benieuwd naar ben is, hoe reageert jouw werkgever als jij te laat ben?

404: Pagina niet gevonden.

Vakantie?

Mijn vakantie is helaas voorbij, maar wellicht ga jij wel nog weg. Op het moment van schrijven heb ik net mijn noodle soep opgegeten en bevind ik mij op zo’n 12 kilometer hoogte (heeft de piloot zojuist omgeroepen). Ik heb nog anderhalf uur de tijd om een blog te schrijven voordat ik weer voet op Nederlandse bodem zet.

In deze blog wil ik de lezer, jou dus, meenemen naar het werken op vakantie. Het is momenteel een actueel onderwerp, de zomervakantie is begonnen, de kinderen zijn vrij en de scholen zijn dicht. Veel Nederlanders pakken hun koffers om naar hun vakantiebestemmingen te vliegen, rijden of te fietsen. Wat ga je op vakantie allemaal doen? Je rust pakken, nieuwe culturen ontdekken, zonnen, lekker eten, avonturen meemaken of iets anders? Zelf doe ik dit graag allemaal in één vakantie (dat is deze keer aardig gelukt). Maar wat ik merk is dat veel mensen het werken niet los kunnen laten tijdens de twee of drie of meerdere weken dat ze vrij zijn en even niet aan werk hoeven denken. Ook ik niet. Is dit slecht of juist goed?

Als eerste voorbeeld neem ik mezelf. Tijdens de eerste dagen op Ibiza heb ik alleen maar geslapen en lekker gegeten. Ik merkte dat ik echt uitgeput was en behoefte had aan slaap op een strandbedje aan de zee. Maar toch ging het al snel knagen. Hoe zou het op kantoor zijn? Ik heb nog een kandidaat voorgesteld bij een goede klant van mij. Is ze al uitgenodigd, gaat ze op gesprek? En hoe zal het gaan met de contractonderhandelingen met een andere kandidaat bij een andere klant? Ik ben al een tijdje met dit proces bezig en juist nu ik in de zon lig gaat het belangrijkste gedeelte van het proces in.

Mijn vriendin zegt dat het goed is. Ze vindt het mooi dat ik mij zelfs nu nog bezig kan houden met processen. Volgens haar vind ik mijn werk dus echt leuk en heb ik er een passie voor. Lief van haar denk ik nog. Maar ik ben niet de enige.

Wanneer ik lekker ga lunchen bij een mooie beachclub aan een mooie strandje met een hele heldere zee (sorry, ik wil je niet jaloers maken maar het is echt zo en ik kan het adres aan je meegeven als je naar Ibiza gaat), zie ik een Nederlands stel waarvan de man achter zijn laptop druk zit te typen. Ik heb geen idee wat hij precies aan het doen is maar als even later zijn telefoon gaat en tegen z’n vrouw zegt: sorry, kantoor belt. Dan weet ik dat hij aan het werk is. Ook geen volledige ontspanning voor hem tijdens zijn vakantie. Misschien is hij wel ondernemer en dan heb je eigenlijk nooit vakantie, denk ik terwijl ik aan m’n vader denk.

Tijdens deze zelfde middag zit ik samen met de eigenaar van I Am Luigi (de jongeman die de maatpakken van de werknemers van onder andere StarApple en de voetballers van Excelsior Rotterdam maakt) op het strand. Ook hij heeft vakantie, maar ook weer niet. In drie uur tijd wordt hij twee keer gebeld door nieuwe klanten omdat ze goede verhalen over hem gehoord hebben en ze een afspraak willen maken. Moet hij toch weer z’n agenda pakken en een gaatje maken. Als ik hem erna vraag, zegt hij: ik doe dit met alle liefde. Het is dus misschien geen werken voor hem. En aangezien ik ook een blog heb geschreven tijdens mijn vakantie, wat ik super leuk vind om te doen, weet ik niet of het werken nog wel stopt. Fysiek gezien wel, want ik ben niet op kantoor. Maar in mijn hoofd werk ik nog wel. Ik beantwoord ook vragen van mensen die ik krijg via Linkedin en ik kijk ook elke avond voor het slapengaan of ik nog een vacature zie die mijn collega’s kunnen invullen.

Wat vind jij? Als je op vakantie bent, moet je dan alleen maar genieten en je telefoon en laptop uitzetten of wil je op de hoogte blijven van bepaalde zaken die gebeuren op een kantoor op duizenden kilometers van je vandaan?

Ik ben benieuwd en ik leer graag! Misschien kan ik mijn volgende vakantie wel zonder telefoon doorbrengen.

404: Pagina niet gevonden.

Introducing StarApple Light Riders, our first A.I. game. Do you love coding? Get programming and show us what you bot!

Develop your coding skills and practice them by competing with hundreds of players worldwide. Code your own bots in your preferred language and join the StarApple Light Riders Coding Competition. Light Riders is a classic game that’s all about predicting your opponent’s moves. The game is simple, but very interesting. Are you able to create the smartest bot? We’re excited to see what you can come up with. Learn, win prizes, but most importantly, have fun coding!

Play the Game!

404: Pagina niet gevonden.

Deze blog schrijf ik vanaf het prachtige eiland Ibiza. Ibiza staat bekend vanwege de vele feestjes die elke dag gegeven worden in verschillende discotheken, vanwege het liedje van de Venga Boys, vanwege het prachtige weer, het heerlijke eten en de toffe sfeer, maar ook vanwege de hippie markten, de nieuwe beachclub van ‘Yo en Wes’ en vanwege de vele Bekende Nederlanders die elke zomer weer naar dit pracht eiland vertrekken.

Het is de eerste keer dat ik Ibiza bezoek en ik weet na één dag al, zeker niet de laatste. Omdat mijn vriendinnetje en ik het leuk vinden om verschillende dingen te doen op een vakantie hebben we er bewust voor gekozen om in het noorden van Ibiza te zitten in een klein dorpje genaamd: Sant Joan. In dit dorpje heb je één café, één supermarkt, één kerk en één Bed & Breakfast. Deze wordt niet geheel toevallig gerund door twee Nederlanders. Via een connectie van Linkedin kwam ik bij hen terecht. Voor de lezers die nog een super leuk hotel zoeken met een heerlijk restaurant: Gare du Nord. Het is een bezoekje waard!

Nu denk je als lezer van deze blog, waar gaat dit heen? Ik zit niet te wachten op een verslag van Charlie van StarApple zijn vakantie. Dat gaat ook niet gebeuren, alhoewel een klein beetje dan.

De reden dat ik deze blog wilde schrijven, terwijl ik eigenlijk met m’n ogen dicht op het strand moet liggen of met een cocktail in m’n hand moet luisteren naar de beukende beats van David Guetta in de Pacha, is als volgt. Vanmorgen hebben wij een yoga les gevolgd op een prachtige locatie (Amante heet het voor de liefhebbers) en daar krijgen wij wijze lessen van de yoga instructeur die ik graag wil delen. Want deze kan je toepassen op meerdere manieren: in je werk, in je sport maar ook in je manier van leven.

Laat voorop staan, ik heb nog nooit yoga gedaan en vond dat zweverige gedoe maar niks. Maar ik ben er voor open gaan staan en daarom snap ik nu zeker waarom mensen dit doen. Een belangrijke les die ik geleerd heb is: leef in het nu. Het verleden is geweest, daar kan je niks aan veranderen, dus daar moet je geen stress over hebben. Je kan spijt hebben, je kan tegen jezelf zeggen dat je het de volgende keer anders doet maar veranderen kan je het niet. Ook in de toekomst kan van alles gebeuren, er zijn veel zaken waar je zelf invloed op hebt, maar ook veel zaken waar je geen invloed op hebt. Probeer je daar dan ook geen zorgen over te maken. Geen stress, dat is het advies.

Zorg dat je gelukkig wordt op het moment dat je leeft, zorg ervoor dat je af en toe stil staat en omkijkt, wees trots op wat je bereikt hebt of stel doelen die je graag wilt bereiken. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Als recruiter probeer ik de beste match te maken, maar ik ben een mens. Mensen maken fouten. Ik durf mijn fouten toe geven en probeer deze te herstellen samen met mijn kandidaat of mijn opdrachtgever. Ik leer nog elke dag en merk dat ik daar gelukkig van wordt. Dat ik nog elke dag een uitdaging zie om vroeg wakker te worden en er elke dag keihard voor te gaan. Dat maakt mij momenteel gelukkig. Misschien wil ik over drie jaar wel een koffie tentje in Ibiza maar nu wil ik dit. Wat wil jij?

404: Pagina niet gevonden.